Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
Další
Kultura
LifeStyle
Speciály
8. 6. Medard
Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
8. 6. Medard
Sledujte nás:
Přihlásit
Spravovat účet
Odhlásit se
reklama
tuk
4:28
Na jednom místě v těle je rozložení tuku nejrizikovější. Lidé si mohou pomoci metrem
Obezita je celosvětově na vzestupu. Jen v Česku jí trpí téměř dvě třetiny dospělé populace, u dětí se její výskyt odhaduje mezi 10 až 15 procenty.
Hubnete, ale tuk zůstává. Důvodů, proč nemůžete vytvarovat některé partie, je několik
Prohlédnout si
5 fotografií
Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit
Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
Cajthamlová: Jsme posedlí hubeností, obézní jsou šikanováni, společnost je nemocná
28:00
Tučná strava může změnit fungování mozku i celého nervového systému, zjistili vědci
Italští vědci zjistili, že tučná strava omezuje funkci nervového systému i mozku. Tuk současně pomáhá buňkám vytvářet si odolnost vůči inzulínu.
Stoupá počet Čechů, kteří přestávají kupovat máslo. Mění ho za margarín
Až o třetinu se zvýšil počet lidí, kteří nyní kupují místo másla margaríny. Vyplývá to z ankety mezi obchodními řetězci.
Překvapivé zjištění. Ve školních obědech je málo tuku, dětem pak chybí energie
Opačný problém je se solí, které je podle studie Státního zdravotního ústavu v obědech moc.
Bagety a jiné balené jídlo musí už brzy uvádět kalorie i obsah tuku. Výrobce to vyjde na tisíce
Od prosince budou muset výrobci na všech balených potravinách uvádět výživové hodnoty.
Přesolené, příliš mnoho mléka. Školní jídelny vaří podle 20 let starých norem, teď se chystá změna
Normy obsahují například velké množství mléka, neřeší kvalitu potravin či pestrost stravy.
Vánočku i termix si děti ve škole nakonec zřejmě koupí. Zachráněn je i eidam "třicítka"
Jogurtů, ochucených mlék či smetanových krémů typu Bobík a Lipánek zařazených do programu Mléko do škol se změny zatím nedotknou.
Méně cukru, ale jak? Jogurty a krémy pro děti mají kvůli EU změnit recepturu, výrobci mají obavy
Tradiční české smetanové krémy jako Bobík nebo Lipánek, ale i některé ovocné jogurty zřejmě budou muset změnit recepturu.
Konec levných rostlinných tuků. Evropská komise je chce omezit, podle lékařů jsou to zabijáci
Omezení by se ale mělo týkat jen těch margarínů, které se vyrábějí zastaralou metodou ztužování.
Přehled
Velký přehled éček v jídle. Podívejte se, co a jak vám škodí
Chemické konzervanty a barviva mohou způsobit rakovinu, ale také vylepšit cholesterol.
Spolu s colou a chipsy vyžene nová vyhláška ze škol i jogurty a mléko. Potravináři se zlobí
Přísné vyhlášce se brání potravináři, odborníci na výživu ho podporují.
Big Mac navozuje podobné stavy jako opiáty, varují výživoví odborníci
Američtí výživoví odborníci si vzali na paškál oblíbený hamburger Big Mac z řetězce rychlého občerstvení McDonald´s a ukázali jeho konzumentům, jak…
Zabijáci v jídle. EU chce zakázat škodlivé průmyslové tuky
Evropská komise sepisuje nová pravidla, jak výrazně omezit ztužené rostlinné tuky s obsahem transmastných kyselin. Podle lékařů kvůli jejich spotřebě…
Dětských cukrovkářů je čtyřikrát víc. Kvůli chemii v jídle
Doposud se s vyšším rizikem diabetu spojovala jen obezita, nedostatek pohybu a rodinné dispozice. Nyní se ukazuje, že ke vzniku onemocnění přispívají…
Bez pesticidů a hormonů. Vědci vyvíjejí umělé mléko
Po prvním uměle vytvořeném hamburgeru chtějí bioinženýři z kalifornského Silicon Valley vyrobit v laboratořích také mléko.
Pomazánkové máslo
Pomazánkové máslo je oblíbeným tuzemským specifickým výrobkem s více než třicetiletou tradicí. České pomazánkové máslo by podle Bruselu mělo být…
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama