Program vlády - Sport

Aktualizováno 12. 2. 2012 23:06
Vláda zváží přijetí nového zákona o sportu a podpoří efektivnější čerpání z fondů EU na sport, a to i se specifickým důrazem na projekt Evropský rok dobrovolnictví (2011).
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Vláda zváží přijetí nového zákona o sportu a podpoří efektivnější čerpání z fondů EU na sport, a to i se specifickým důrazem na projekt Evropský rok dobrovolnictví (2011).

Vláda se bude zasazovat o vytvoření systému podpory a oceňování dobrovolníků v oblasti sportovní činnosti a bude podporovat aktivity, organizace a zařízení, které zvýší dostupnost sportu a tělovýchovy nejširší veřejnosti.

Koaliční dodatek 30. června 2011 následně v oblasti sportu slíbil "připravu nutných legislativních kroků v oblasti podpory sportu podle schválené koncepce," a zároveň k "vytvoření exekutivních podmínek pro její naplňování." Prostředky na podporu sportu budou podle koaličních stran "účelově vázaným ukazatelem státního rozpočtu v kapitole MŠMT." Pro rok 2012 podle dohody "neklesne výše těchto výdajů proti roku 2011" a od roku 2013 budou tyto výdaje stoupat v souvislosti se zdaněním hazardu.

Vláda podpoří sportování mládeže v masovém měřítku i systém péče o talentovanou mládež, včetně systému návazné péče o ni v podobě sportovních tréninkových středisek pro mládež a středisek vrcholového sportu a podpoří systém lékařské péče o talentovanou mládež.

Vláda chce transformací současného systému státní podpory zřídit grantovou agenturu pro podporu sportu a intenzivněji podpoří systém vícezdrojového financování ve sportu.

S novým zákonem o loteriích vláda posílí rozpočty obcí a měst o část vybraných prostředků z loterií za účelem posílení sportovních a kulturních činností mládeže.

Projděte si kompletní program vlády, kapitolu po kapitole.

 

Právě se děje

Další zprávy