PSG Zlín

Aktualizováno 23. 4. 2012 16:17
PSG Zlín je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 8. místo

Po dalším neúspěchu ve čtvrtfinále play off se PSG Zlín pokusí dostat na medailové příčky v sezóně 2011/12 s posilou, jež patří k nejvýraznějším tvářím klubové historie. Beranům se vrátil z Petrohradu útočník Petr Čajánek. Český mistr z roku 2004 Zlín se dostal naposledy přes brány čtvrtfinále play off v roce 2005, letos před tím bude muset zdolat ještě soupeře v předkole, kterým je obhájce titulu z Třince. K prolomení šest let dlouhé smolné série by mu měly pomoci další tři posily. Ondřej Veselý z Komety Brno, Luboš Horčička ze Znojma a Antonín Honejsek ze severoamerické WHL. Do Mladé Boleslavi naopak před sezónou odešel jeden z klíčových útočníků Zlína Jaroslav Balaštík. Zlínu se tak rozpadla silná dvojice Balaštík, Leška. Do týmu nováčka KHL Popradu zamířili Tomáš Duba a Stanislav Balán. Ivana Rachůnka získala od Beranů Sparta a odešli od nich ještě dva další hokejisté. Klub vedl z lavičky trenér Rostislav Vlach.

Základní část

Zlín soutěž dobře zahájil, po první čtvrtině soutěže byl třetí, pak klesl na páté, resp. šesté místo a nakonec jej o jeden bod odsunuly do předkola play-off Vítkovice. Zlín disponoval dobrou obranou, třetí nejlepší v soutěži, a jistým Horčičkou v bráně, "drhl" mu však útok. Východomoravané měli nejhorší ofenzívu a trápili se také v přesilovkách.

Play-off

Start do play-off zahájil Zlín dobře, když po pěti zápasech vyřadil obhájce titulu z Třince. Ve čtvrtfinále pak narazil na druhý celek základní části z Plzně, kterému zle zatopil a donutil jej odehrát plný počet sedmi zápasů. V tom rozhodujícím však nakonec uspěli favorizovaní Plzeňané a Zlínu předčasně ukončili sezónu. Po vyřazení však valašský klub začal ihned zbrojit na další sezónu, pojistil si největší opory Martina Hamrlíka či Radima Tesaříka a na nové smlouvě se dohodl také s trenérem Rostislavem Vlachem.

Zlín hraje svoje zápasy na stadionu Luďka Čajky s kapacitou 7000 diváků (4225 sedících).

Opory a hvězdy: Jakub Sedláček, Luboš Horčička - Radim Tesařík, Martin Hamrlík - Petr Leška, Petr Čajánek, Michal Důras, Bedřich Köhler.

Web: www.hokej.zlin.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy