HC Oceláři Třinec

Aktualizováno 23. 4. 2012 16:51
HC Oceláři Třinec jsou týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012 a obhájci titulu ze sezóny 2010/2011

Umístění v sezóně 2011/12: 10. místo

Třinečtí Oceláři vstupovali do soutěže v pozici obhájce titulu a tento fakt, jakoby jim svazoval ruce. Oslabeni o nejproduktivnějšího hráče loňského ročníku Martina Růžičku se Slezané po celou dobu soutěže umísťovali na hranici postupu do play-off, resp. jeho předkola. Nakonec z toho bylo 10. místo a souboj se Zlínem o vstupenku do hlavní vyřazovací fáze.

Základní část

Přednostmi Ocelářů zůstala produktivní útočná činnost (čtvrtý nejlepší útok soutěže), avšak na úkor podprůměrné obrany, za níž přesto dosáhl slovenský brankář Peter Hamerlík celkem slušných čísel (průměr 2,35 branky na zápas a úspěšností 92,8%). Přesto hrál Třinec špatně především doma, kde získal druhý nejmenší počet bodů ze všech týmů, naopak venku čtvrtý nejvyšší. V jeho řadách nastupoval také jeden z nejproduktivnějších beků soutěže Lukáš Zíb. Jako trenér vstoupil do sezóny Pavel Marek, po sérii neuspokojivých výsledků však v lednu odstoupil a nahradil jej Jan Tlačil.

Play-off

Třinec v předkole play-off nastoupil proti svému moravskému rivalovi Zlínu. V sérii vedl 2:1 a měl domácí zápas k dobru. Ten však prohrál na nájezdy a rozhodující zápas ve Zlíně nezvládl v poměru 2:4. Po sezóně pak došlo k výměně trenéra, když Jana Tlačila vystřídal dosavadní zlínský asistent Josef Turek.

Třinec hraje svoje zápasy ve Werk Aréně o kapacitě 5 200 míst.

Opory a hvězdy: Peter Hamerlík - Martin Richter, Josef Hrabal, Lukáš Zíb - Jan Peterek, David Květoň, Radek Bonk, Václav Varaďa, Ladislav Kohn, Jakub Orsava, Jiří Polanský, Martin Adamský.

Web: www.hcocelari.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy