HC MOUNTFIELD

Aktualizováno 23. 4. 2012 15:58
HC MOUNTFIELD České Budějovice je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 6. místo

České Budějovice před sezónou 2011/12 svou soupisku příliš neprovětraly. Na konto příchodů si připsaly tři čárky, na konto odchodů o dvě více. Z Karlových Varů se vrátil hostující Petr Sailer, z Mladé Boleslavi se přestěhoval Peter Mikuš, z klubu Anyang Halla Dustin Wood a těsně před sezónou se do rodného týmu vrátil Aleš Kotalík. Kariéru ukončil Jiří Vykoukal a Českým Budějovicím dali své sbohem i Michal Pšurný, Martin Tůma, Ivo Kotaška a Jakub Šulc. Trenérem mužstva byl v sezóně 2011/2012 František Výborný.¨

Základní část

Budějovice měly výborný začátek sezóny, po první čtvrtině byly první a po polovině základní části třetí. Ještě po třech čtvrtinách soutěže drželi Jihočeši čtvrtou příčku, která jim zajišťovala výhodu domácího prostředí ve čtvrtfinále. Nakonec jí však neuhájili a první kolo vyřazovacích bojů začnou na ledě Liberce. Budějovickým se v sezóně příliš nedařily přesilové hry, byli v nich třetí nejhorší, naopak měli vysokou úspěšnost zákroků brankářů a vyslali na svého soupeře třetí největší počet střel. Byli také nejslušnějším celkem extraligy, z pohledu místa utkání byl Mountfield o něco úspěšnější na domácím hřišti.

Play-off

V play-off se jihočeský tým příliš neohřál, s Bílými Tygry Liberec vypadl hned v prvním kole po výsledku 1:4 na zápasy. Po sezóně tým opustil trenér František Výborný, nově se stal členem realizačního týmu například odchovanec Radek Bělohlav.

Budějovická hokejová hala, Budvar Aréna, má kapacitu 6421 diváků.

Opory a hvězdy: Jakub Kovář - František Ptáček, Jan Novák - Milan Gulaš, Václav Pletka, Michal Mikeska, Jakub Langhammer, Aleš Kotalík.

Web: www.hokejcb.cb

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy