Fotbalisté Mexika

Aktualizováno 21. 2. 2012 10:11
Profil mexického fotbalového národního mužstva.
Fotbalisté Mexika
Fotbalisté Mexika | Foto: Reuters

Jeden z nejsilnějších týmů amerického kontinentu. Na světových šampionátech, ale také na Copa America vždy ve stínu Brazílie a Argentiny, ale v některých případech sestavilo Mexiko výběr na světové úrovni.
Několikanásobný vítěz své zóny (CONCACAF), na mistrovství světa nejlépe hrálo v letech 1970 a 1986, kdy prošlo do čtvrtfinále. V druhém případě to bylo na šampionátu pořádaném v Mexiku. Na světovém šampionátu v roce 2010 postoupili Mexičané ze skupiny z druhého místa a v osmifinále podlehli Argentině 1:3. V roce 2011 vyhráli Zlatý pohár CONCACAF.
Nejvíce gólů v reprezentaci dal Jared Borgeti (46), nejvíce utkání v národním týmu sehrál Claudio Suaréz (178). Mezi současné nejúspěšnější hráče patří Guillermo Ochoa z Ajaccia, Francisco Javier Rodríguez z VfB Stuttgart, Andrés Guardado z Deportiva La Coruňa, Giovani dos Santos z Tottenhamu Hotspur, Javier Hernández z Manchesteru United a Rafael Márquez z New York Red Bulls. Trenérem aktuálně (21. února 2012) 21. nejlepšího mužstva světa je José Manuel de la Torre.

 

Právě se děje

Další zprávy