Theodor Gebre Sellasie

30. 1. 2012 1:51
Profil českého fotbalového obránce Theodora Gebre Sellasieho

Theodor Gebre Sellasie je český fotbalový obránce a reprezentant, který v sezóně 2011/2012 působí v prvoligovém klubu Slovan Liberec.

Gebre Sellasie se narodil v Třebíči, jeho otec pochází z Etiopie a matka je Češka. Fotbalově vyrůstal ve Velkém Meziříčí, ve dvanácti letech však přešel do nedaleké Jihlavy. Zde hrál devět let, než si jej vyhlédla pražská Slavia. Její dres hájil dva roky (12 zápasů bez vstřelené branky) a získal s ní dva tituly. Poslední půlrok však strávil na hostování v Liberci, který na něj následně uplatnil opci a získal jej do svých řad. Gebre Sellasie je hráčem Liberce i v sezóně 2011/2012, dosud má na svém kontě v jeho dresu 85 odehraných zápasů a šest vstřelených branek.

První reprezentační pozvánku obdržel Gebre Sellasie v květnu 2011 a debut v národním dresu si odbyl na začátku června proti Peru(0:0). Stal se tak prvním fotbalistou tmavé pleti v českém národním týmu. Do začátku roku 2012 přidal k premiérovému ještě šest dalších startů. Kromě toho nastoupil i k několika zápasům za výběr do jedenadvaceti let.

Gebre Sellasie patří k moderním typům obránců, kteří dokáží nejen spolehlivě bránit, ale také pohotově zaútočit a připravit spoluhráčům gólovou příležitost.

V roce 2011 pětadvacetiletý obránce měří 183 centimetrů a váží 70 kilogramů.

 

Právě se děje

Další zprávy