Milan Petržela

1. 2. 2012 13:16
Profil českého fotbalového záložníka Milana Petržely

Milan Petržela je český fotbalový záložník a reprezentant, který v sezóně 2011/2012 působí v českém prvoligovém klubu Viktoria Plzeň.

Petržela začínal s fotbalem v Hošticích-Herolticích na jižní Moravě, v mládežnických letech hrál ještě ve Vyškově, Drnovicích a Zemanu Brno. Do mužského fotbalu nahlédl poprvé právě v malé moravské vísce, za níž odehrál pět soutěžních duelů. Poté se na tři roky upsal nedalekému Slovácku, za nějž nastoupil k sedmi desítkách utkání a vstřelil tři branky. Následoval přesun do pražské Sparty, jejíž dres oblékl při jedenadvaceti zápasech, ale ani jednou se střelecky neprosadil. Následovalo proto čtyřiadvacetizápasové hostování v Jablonci, během nějž vsítil jednu branku. Po návratu ze severočeského hostování poslala Sparta Petrželu na další hostování do Plzně, které se po půl roce změnilo v přestup. Pobyt v západočeském klubu Petrželovi viditelně prospěl - nastoupil během něj do konce ledna 2012 ke 129 duelům, zaznamenal 21 branek a prožil s Plzní největší úspěchy v podobě zisku mistrovského titulu v roce 2011 a účasti v základní skupině Ligy mistrů v témže roce.

Do reprezentace poprvé nakoukl v roce 2010, kdy odehrál dvě minuty v přátelském utkání s Dánskem (0:0). Stabilním členem reprezentančího kádru se však stal až o rok později, kdy nastoupil také k důležitému utkání kvalifikace o Euro 2012 ve Skotsku (2:2). Celkem má Petržela do konce roku 2011 na svém kontě osm reprezentačních startů, zatím bez vstřelené branky.

Petržela je typem rychlého záložníka s dobrou technikou a pohotovým zakončením. Plzeňský středopolař měří 175 centimetrů a váží 65 kilogramů.

 

Právě se děje

Další zprávy