Diego Milito (Argentina)

Aktualizováno 24. 2. 2012 10:55
Diego Milito argentinský fotbalista v současnosti hrající za klub Inter Milán. Vystřídal kluby Racing Club, FC Janov a Real Zaragoza.
Diego Milito
Diego Milito | Foto: Reuters

Diego Alberto Milito, argentinský útočník, se narodil 12. června 1979 v Bernal na předměstí Buenos Aires. Milito se dlouho nedokázal prosadit do argentinské reprezentace, ať už hrál v argentinském Racing Clubu, Janově nebo Zaragoze. Povedlo se mu to až ve třiceti letech, kdy se stal v dresu FC Janov nejlepším střelcem italské ligy.

Není proto divu, že si ho hned po sezoně 2008/09 vyžádal do svého týmu José Mourinho. A sázka na dlouhovlasého útočníka se trenérovi Interu Milán vyplatila. Především díky Militovým gólům se Inter radoval z titulu v italské lize, italském poháru a stejně tak i Lize mistrů. Milito pomohl gólem k vyřazení obhájce trofeje z Barcelony a ve finále dvěma góly zařídil výhru nad Bayernem.

V argentinské reprezentaci zažil skvostný debut. V roce 2003 nastoupil proti tradičnímu rivalovi z Uruguaye a zaznamenal čtyři branky. V roce 2006 byl vynechán z nominace na MS, o rok později se však zúčastnil Copy Amériky a na světový šampionát se dostal v roce 2010.

Více o Argentině ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy