BK Mladá Boleslav

Aktualizováno 27. 4. 2012 9:27
BK Mladá Boleslav je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístěni v sezóně 2011/12: 14. místo

Mladá Boleslav se během přestávky mezi sezónami proměnila jako žádný jiný tým v extralize. Před extraligovým ročníkem 2011/12 přivedlo vedení klubu do mužstva 16 nových hráčů a se 14 se rozloučilo. Mezi posilami byl sparťanský útočník a exreprezentant David Výborný, zlínský útočník Jaroslav Balaštík nebo litvínovský brankář Jaroslav Hübl. Tým opustili například Juraj Štefanka, Tomáš Divíšek či Jan Benda. V přípravě a v úvodu soutěže ho vedl zkušený kouč Vladimír Jeřábek, na konci listopadu jej však vystřídal Petr Novák.

Základní část

Mladá Boleslav se v uplynulých sezónách třikrát zachraňovala v baráži s vítězem 1. ligy, letoš měla aspoň nakročeno k tomu, aby se přímému ohrožení sestupem vyhnula. K osudu play-out však byli Mladoboleslavští předurčeni prakticky od začátku soutěže, nikdy se nevymanili ze samotného suterénu tabulky. Boleslav patřila k týmům, relativně dobře využívajícím přesilové hry, a měla ve svých řadách osmého nejlepšího střelce (a druhého nejlepšího cizince) Romana Tomase.

Play-out

Středočeský celek vstupoval do bojů play-out z posledního místo a na chvíli se mu podařilo z něj vymanit. Nakonec však v dodatkových zápasech o udržení získal jen 15 bodů (celkově 76) a byl odsouzen k boji o udržení extraligy proti Pirátům Chomutov. Severočeskému soupeři podlehl 4:3 na zápasy a po čtyřech letech se loučil s extraligou.

Své soupeře Mladá Boleslav hostí v hale s 4200 místy.

Opory týmu: Jaroslav Hübl - Boris Žabka, Jakub Čutta - David Vrbata, David Výborný, Jaroslav Balaštík.

Web: http://www.bkboleslav.cz/

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy