Bílí Tygři Liberec

Aktualizováno 23. 4. 2012 15:28
Bílí Tygři Liberec jsou týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 4. místo

Bílí Tygři přišli před sezónou 2011/12 o tři opory. Do Komety Brno se přestěhoval útočník Andrej Podkonický, tým opustil rovněž Miloslav Hořava. Do týmu nováčka KHL Popradu přestoupil obránce Jiří Hunkes. Liberec pustil na hostování do Mladé Boleslavi Jana Plodka a Martina Rýgla, Chomutov posílil Zdeněk Ondřej. Kádr Bílých tygrů oživili čtyři hokejisté. Z Mladé Boleslavi se do Liberce přesunul Darrel Hay a ze severoamerických nižších soutěží dorazili Dalibor Bortňák a Jaroslav Vlach. Z Benátek nad Jizerou přestoupil Tomáš Urban. Bílí Tygři mohli i v ročníku 2011/12 počítat se svou největší hvězdou - bezmála čtyřicetiletým Petrem Nedvědem, který se stal v uplynulé sezóně třetím nejproduktivnějším hráčem základní části a v sedmi zápasech play off si připsal deset bodů za góly a přihrávky. Trenérem mužstva pro sezónu 2011/2012 byl Jiří Kalous.

Základní část

Liberec měl výborný začátek sezóny a postupně se usadil na příčkách, zajišťujících přímý postup do play-off. Po první třetině byli Tygři šestí, poté se vyhoupli na druhé místo, klesli na páté a soutěž zakončili na čtvrtém místě. Stejně vyrovnaným byl Liberec i v dalších parametrech, dobře hrál doma i venku, do lepšího průměru za zařadil v počtu vstřelených i obdržených branek a navrh k tomu přidal nejproduktivnějšího hráče základní části extraligy Petra Nedvěda 61 bodů (24 branek + 37 asistencí), nejproduktivnějšího obránce (Marka Trončinského, 5+23) a co do průměru obdržených gólů druhého nejlepšího brankáře (Marek Pinc), zároveň vyhrál nejvíce zápasů v nastavení, byl druhým nejtrestanějším mužstvem soutěže a měl druhého nejtrestanějšího hráče soutěže (David Štich).

Play-off

Vyřazovací boje začal Liberec skvostně, v prvním kole nedal šanci Českým Budejovicím a do dalšího kola postoupil bez ztráty kytičky. I v dalším kole to zpočátku vypadalo na dobrý výsledek, pak však jejich soupeř, Pardubice, poslal před disciplinárku v té době v nejlepší formě hrajícího Jaroslava Kudrnu, a výsledky Severočechů šly z kopce. Když k tomu navíc přibylo těsné pokrytí největší hvězdy Libereckých Petra Nedvěda, bylo vyřazení Tygrů dokonáno. Po sezóně u mužstva skončil trenér Jiří Kalous, který odešel do nově se rodícího týmu Lev Praha dělat asistenta Josefu Jandačovi. Krátce poté jej na střídačce nahradil Marian Jelínek, který pro změnu opustil lavičku Plzně.

Liberec hraje svoje zápasy v Tipsport aréně, do které se vejde 7500 diváků.

Opory a hvězdy: Marek Pinc - Martin Čakajík, Marek Trončinský, Lukáš Derner - Petr Nedvěd, Jaroslav Kudrna, Milan Bartovič.

Web: www.hcbilitygri.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy