Zuzana Moravčíková

Aktualizováno 15. 10. 2012 14:42
Zuzana Moravčíková je členkou ČSSD a bývalou hejtmankou Středočeského kraje. V této funkci nahradila Davida Ratha.
Zuzana Moravčíková
Zuzana Moravčíková | Foto: Středočeský kraj

Zuzana Moravčíková je členkou ČSSD a bývalou hejtmankou Středočeského kraje, která v této funkci nahradila Davida Ratha. V krajských volbách ve Středočeském kraji získala Zuzana Moravčíková 5049 platných hlasů a skončila tak v celkovém pořadí podle preferenčních hlasů na 4. místě. Absolutní vítězství na kandidátce ČSSD drží lídr strany ČSSD Josef Řihák s 5290 hlasy. Ten se po volbách stal hejtmanem kraje.

Hejtmankou se Moravčíková stala 4. června 2012 a vystřídala tak v čele kraje svého předchůdce Davida Ratha, který byl nucen opustit post kvůli podezření z přijetí úplatku. Již po Rathově zatčení Moravčíková působila jako pověřená hejtmanka, dříve zastáfala funkci krajské náměstkyně pro majetek. Je také předsedkyní krajské ČSSD v Kutné hoře.

Mezi tématy, kterým se plánuje Zuzana Moravčíková jako nová hejtmanka věnovat, patří například pokračování v modernizaci krajských nemocnic, prosazování transparentnosti výběrových řízení nebo jednání s hlavním městem Prahou o možné integraci dopravy.

Zuzana Moravčíková vystudovala vysokou školu zemědělskou v Brně a pracovala například jako vedoucí oddělení Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Středočeskou zastupitelkou byla zvolena v roce 2008, kdy nastoupila také jako náměstkyně hejtmana ve Středočeském kraji.

 

Právě se děje

Další zprávy