Krajské volby 2012 - TOP 09 v Libereckém kraji

Aktualizováno 17. 10. 2012 19:52
Lídrem kandidátní listiny TOP 09 pro krajské volby 2012 se v Libereckém kraji stal místostarosta české Lípy Jiří Kočandrle, který se tak ucházel rovněž i o post hejtmana kraje.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jiří Kropáček

Lídrem kandidátní listiny TOP 09 pro krajské volby 2012 se v Libereckém kraji stal místostarosta české Lípy Jiří Kočandrle, který se tak ucházel rovněž i o post hejtmana kraje. Pokud by v letošních podzimních volbách uspěl, nahradil by současného hejtmana Stanislava Eichlera z ČSSD. To se však vzhledem k mizivému výsledku TOP 09 nestane. Strana nepřekročila 5% hranici. Získala 3,52 %.

Pod dvojkou našli voliči Martina Duška a pod číslem tři Martina Švarce. Společně s nimi se do první desítky dostali na kandidátní listinu také lékař Jaroslav Frömel, poslanec Václav Horáček, Zora Machartová nebo místostarostka Jilemnice Jana Čechová. Volby proběhly 12. a 13. října.

V posledních krajských volbách, které se konaly v roce 2008, získala v Libereckém kraji nejvíce mandátů ČSSD. Sociální demokraté obsadili 15 mandátů. Hned za nimi následovala ODS s 12 mandáty. Do krajského zastupitelstva se mimo KSČM dostali také Starostové pro Liberecký kraj a SOS.

 

Právě se děje

Další zprávy