Air Bank

Aktualizováno 8. 3. 2018 0:00
Air Bank sází na jednoduchost, srozumitelnost, nízké nebo nulové poplatky a na inovace.
Pobočka Air Bank.
Pobočka Air Bank. | Foto: Aktuálně.cz

Air Bank vstoupila na trh v listopadu 2011. Patří do skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera. Zaměřuje se na drobné (retailové) klienty, zatímco firmy přenechává PPF Bank. Air Bank sází na jednoduchost, srozumitelnost, nízké nebo nulové poplatky a na inovace.

Vedle běžného účtu nabízí Air Bank také spořicí účet (garanci, že bude patřit mezi tři nejlépe úročené na trhu, už ale zrušila), bezúčelové spotřebitelské půjčky (s bonusem za bezproblémové splácení přišla jako první na trhu) nebo hypotéky.

Od klasických bank se liší i otevírací dobou, která vychází vstříc zaměstnaným klientům. Mají otevřeno nejméně do sedmi hodin večer a také přinejmenším v sobotu dopoledne. Jako první v Česku také umožnila, aby si lidé v bankomatu mohli sami zvolit nominální hodnoty vydávaných bankovek.

Air Bank vykázala za rok 2017 loni čistý zisk 603 milionů korun, v zisku je čtvrtý rok v řadě. V lednu 2018 překročila banka hranici 600 tisíc klient.

Ke konci roku 2017 se počet bankomatů Air Bank zvýšil na více než 320. Počet běžných účtů vzrostl na 639 826. Objem vkladů se zvýšil na 89,5 miliardy korun, objem úvěrů vzrostl na 38,9 miliardy korun.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla ke konci roku 2017 na 98,1 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy