Martin Netolický

Aktualizováno 17. 10. 2012 20:04
Martin Netolický je členem ČSSD a radní v Pardubickém kraji. Stranou byl zvolen jako lídr kandidátní listiny pro krajské volby 2012 a kandidát na post hejtmana kraje.
Martin Netolický.
Martin Netolický. | Foto: Aktuálně.cz

Martin Netolický je členem ČSSD a hejtmanem Pardubického kraje. Stranou byl zvolen jako lídr kandidátní listiny pro krajské volby 2012. Volby proběhly 12. a 13. října, ČSSD se umístila na prvním místě s 21,31 % hlasů a 12 mandáty. Netolický získal 3282 preferenčních hlasů.

Absolvent Právnické fakulty Masarykovy univerzity, kde pokračuje studiem doktorského studijního programu v oboru finanční právo se specializací na fungování obcí a krajů. Jako dosavadní radní Pardubického kraje je Netolický zodpovědný za oblast zdravotnictví, pracoval také jako dlouholetý poradce hejtmana Radko Martínka.

Jako krajský radní pro zdravotnictví se Martin Netolický zasloužil o několik změn, mezi které patří například reorganizace a nové obsazení vedení nemocnic. Ty v Pardubickém kraji vykazovaly značnou ztrátu a zkušenější odborníci v představenstvech a dozorčích radách by měli zajistit zvýšení efektivity zařízení.

 

Právě se děje

Další zprávy