Krajské volby 2012 - ČSSD v Jihomoravském kraji

20. 3. 2012 16:43
ČSSD se v krajských volbách, které se konaly 12. a 13. října 2012, stala vítěznou stranou. V zastupitelstvu obsadí 23 křesel (získala 27,01% hlasů).
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

ČSSD se v krajských volbách, které se konaly 12. a 13. října 2012, stala vítěznou stranou. V zastupitelstvu obsadí 23 křesel (získala 27,01% hlasů).

Kandidátní listina:

Lídrem kandidátní listiny ČSSD a kandidátem na post hejtmana v Jihomoravském kraji byl zvolen současný hejtman Michal Hašek. V čele kandidátky se objevil například předseda Krajské organizace ČSSD Václav Brožek, Zdeněk Pavlík, místostarosta Břeclavi Jaroslav Parolek, starosta MěČ Brno - Žabovřesky Marek Šlapal, předseda OVV Hodonín Jiří Janda nebo Bohumila Beranová.

Volby 2008:

V posledních krajských volbách, které se konaly v roce 2008, získala jihomoravská ČSSD celkem 26 mandátů, a tak se stala nejúspěšnější stranou v kraji. Po volbách sociální demokracie vytvořila koalici s ODS, ta se ovšem v létě 2010 rozpadla. Následně ODS v koalici nahradila KDU-ČSL.

V Jihomoravském kraji se v rámci vlády ČSSD nejvíce prosazuje osobnost současného hejtmana Michala Haška. Ten se například postavil proti návrhu ministra financí Miroslava Kalouska, který zahrnoval zavedení spotřební daně na oblast vinařství. Hašek také navázal spolupráci s Petrem Nečasem v rámci celkové inventury fungování lůžkové péče v České republice, která proběhla v roce 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy