ČSFD.cz

25. 11. 2011 11:46
ČSFD.cz - Česko-Slovenská filmová databáze - je globální databáze filmů, která poskytuje uživatelům recenze a informace o hodnocení filmů, hercích a režisérech a jejich profily.
ČSFD
ČSFD | Foto: Komerční sdělení

ČSFD.cz, neboli Česko-Slovenská filmová databáze, je projekt spuštěný v roce 2001 slovenským novinářem Martinem Pomothym. Funguje jako globální databáze filmů, tedy nejen českých a slovenských. Zároveň jsou to komunitní webové stránky, kde se setkávají filmoví fanoušci.

Filmy jsou návštěvníky procentuelně hodnoceny. Stránky mají řadu uživatelských funkcí pro registrované uživatele. Kromě základních údajů o díle, lze nalézt recenze a komentáře, nebo informace o režisérech a hercích.

V roce 2011 se ČSFD.cz umístila na 4. místě soutěže Křišťálová Lupa serveru Lupa.cz, která hodnotí nejúspěšnější internetové služby a projekty v Česku. V kategorii zájmových webů dosáhla první příčky.

ČSFD.cz má měsíčně více než milión uživatelů, přičemž toto číslo nezahrnuje návštěvníky, kteří se třeba podívají pouze na hodnocení. V databázi je celkem přibližně 300 tisíc filmů. Měsíční rozpočet webu je v řádech statisíců a o provoz se starají čtyři zaměstnanci.

 

Právě se děje

Další zprávy