Společenská odpovědnost Vodafone

17. 3. 2012 20:49
Vodafone patří dlouhodobě k vůdčím firmám na poli takzvané Corporate Social Responsibility (CSR) - Společenské odpovědnosti firem.
Vodafone dobrovolníci.
Vodafone dobrovolníci. | Foto: www.ctmonleras.blogspot.cz

Vodafone patří dlouhodobě k vůdčím firmám na poli takzvané Corporate Social Responsibility (CSR) - Společenské odpovědnosti firem. O jeho četných aktivitách a implementaci této myšlenky do obchodní strategie, můžeme často slýchat z různých médií, nebo se o nich dočíst přímo z firemního časopisu ČILICHILI.

Hlavním nástrojem při realizaci projektů společnosti je Nadace Vodafone. V rámci jednoho z jejích grantů, Rok jinak, můžou zájemci pracovat pro neziskovou organizaci a nadace jim bude dávat plat. Silnou orientaci na tento segment CSR Vodafone potvrzuje i tím, že "neziskovkám" poskytuje reklamu zdarma.

Mezi další aktivity patří například podpora dárcovství krve, či propagace a upřednostňování zelené energie.

V letech 2008 a 2010 byl Vodafone Česká republika vítězem ceny CSR Award. V roce 2011 se umístil na místě třetím. V témže roce získala firma cenu Via Bona, jíž udělují Nadace VIA a Nadace The Kellner Family Foundation, za mnohaletou podporu České asociace streetwork, která zastupuje a organizuje terénní sociální pracovníky.

Společenská odpovědnost firem (Corporate Social Responsibility – CSR) je termín označující ochotu dané firmy k vykonávání obecně prospěšné a charitativní činnosti. A také ochotu k ekologickému a k životnímu prostředí šetrnému chování v rámci svých komerčních aktivit.

Přihlášení se k tomuto modelu firemní kultury je prestižní a reprezentativní prvek Public Relations velkých a vlivných podniků. Působí také pozitivně na samotné zaměstnance a akcionáře. Tato myšlenka je rovněž součástí konceptu trvale udržitelného rozvoje.

 

Právě se děje

Další zprávy