Společenská odpovědnost ČEZ

17. 3. 2012 19:54
Společnost ČEZ, která je jedním z největších firemních dárců v ČR, realizuje svůj program Společenské odpovědnosti zejména prostřednictvím Nadace ČEZ.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČEZ

Společnost ČEZ, která je jedním z největších firemních dárců v ČR, realizuje svůj program Společenské odpovědnosti zejména prostřednictvím Nadace ČEZ. Ta vznikla v roce 2002 od té doby realizovala přes 3000 projektů a rozdala více než 1 miliardu korun.

Činnost Nadace ČEZ probíhá hlavně prostřednictvím následujících dlouhodobých projektů:

Oranžová hřiště - podpora výstavby dětských a sportovních hřišť.

Oranžové kolo -Putovní interaktivní projekt po kulturních a sportovních akcích, kdy dobrovolnící vyrábí elektrickou energii pomocí upravených rotopedů a získané peníze jsou následně věnovány jedné z neziskových organizací.

Oranžová učebna - v rámci vypsaného grantu mohou školy požádat o příspěvek na nákup nebo modernizaci vybavení v učebnách, laboratořích a dílnách.

Oranžové schody - V rámci tohoto grantu mohou školy zajistit bezbariérový přístup pro své tělesně postižené žáky.

Společenská odpovědnost firem (Corporate Social Responsibility – CSR) je termín označující ochotu dané firmy k vykonávání obecně prospěšné a charitativní činnosti. A také ochotu k ekologickému a k životnímu prostředí šetrnému chování v rámci svých komerčních aktivit.

Přihlášení se k tomuto modelu firemní kultury je prestižní a reprezentativní prvek Public Relations velkých a vlivných podniků. Působí také pozitivně na samotné zaměstnance a akcionáře. Tato myšlenka je rovněž součástí konceptu trvale udržitelného rozvoje.

 

Právě se děje

Další zprávy